Accidents relacionats amb la feina

2017-11-23

En tots els llocs de treball, hem de acceptar algunes mesures de seguretat. És igual si sou l'obrer a una empresa o el secretari, a cada feina hi ha un risc de lesió. Sens dubte existeixen llocs de treball on el risc de lesió és més alt, es tracta principalment de treballs manuals, com ara l'obrer, l'electricista, el miner, el fuster, etc. En aquestes ocupacions sovint passen accidents, i per tant és necessari acceptar mesures de seguretat i utilitzar equips de protecció, per exemple les ulleres, les botes, la granota, el casc o els guants, perquè tot això pot ajudar a impedir accidents greus.

Penso que els accidents relacionats amb la feina podem distingir en diversos grups. El primer grup pot ser dels infortunis, com poden ser el tall, la fractura, la caiguda, la cremada, etc. Després, dins del segon grup, podem parlar sobre els accidents de treballs perillosos, com ara els que poden patir la policia, els bombers, els guardaespatlles o els soldats. I finalment, crec, que existeix accidents o bé malalties que poden sorgir del treball excessiu o de males condicions de treball. Pel que fa al treball excessiu parlem sobre l'estrès, els problemes psicològics o les malalties permanents, com ara les malalties del sistema osteomuscular, que són unes de les malaties relacionats amb treball excessiu i les males condicions de treball que es troben força sovint al tot el 

Des del meu punt de vista no podem evitar que passin els accidents com talls o caigudes perquè són infortunis. Però sobre l'estrès hem de parlar i hem de curar-lo, perquè és una malaltia greu i les persones que tenen estrès del treball, sovint no volen parlar-ne. Penso que si volem evitar que passi els accidents o les malalties del treball hem de fer pauses a la feina, hem de beure molta aigua i menjar regularment i fer alguns exercicis per evitar les malalties del sistema osteomuscular.


Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!