Gastronomia

Gastronomia
 

Crec que sou uns llaminers com jo i us ve de gust la recepta d´un dol un dolç. No és precisament una recepta típica, però el tipus de dolç, sí que és bastant típic. La recepta popular és fer una mena de pasta a la qual posem la fruita o cacau i la posem a la safata del forn per...

Com va tot a Catalunya? Espero que hagis tornat bé a casa. T'escric aquestes línies perquè m'has preguntat per una recepta txeca. Doncs et vull presentar un dels plats més típics de la nostra cuina, la svíčková na smetaně, que també es considera un menjar nacional txec. Encara que la seva elaboració és bastant llarga i costosa, cap...

Com et vaig prometre, t'envio la recepta de la sopa de col, a Txèquia coneguda com a zlňačka. Aquesta recepta és una recepta tradicional de la meva àvia.

Potser sabeu que la cuina txeca és bastant diferent de la catalana. Tot i que també es menja molta carn (sobretot de porc i de pollastre), us voldria presentar una recepta totalment diferent. Sabeu que a la República Txeca de vegades mengem dolços com a plat principal? Si esteu interessats en aquest misteri de la cuina txeca, continueu llegint.

El mes que ve serà Nadal. A mi, em sembla que el temps passa molt ràpidament. Sé que t'agraden els plats típics de la República Txeca. Doncs pots cuinar un plat típic del meu país. Què et sembla?

Us vull escriure una recepta d'un plat molt típic de la República Txeca (i també d'Eslovàquia), que és el formatge fregit (en txec smažený sýr). Aquest plat és força popular en uns restaurants txecs, perquè és un menjar fàcil i ràpid de preparar, és barat i podem omplir-nos molt.

En aquest article us ensenyaré com preparar uns plats típics txecs que menjaven les besàvies de les nostres àvies.

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!