Ciutats

Ciutats
 

Praga

2017-10-29

Praga és la capital de la República Txeca. Té uns dos milions d'habitants i una superfície de poc menys de 500 quilòmetres quadrats. Cada any, prop de 7 milions de turistes visiten Praga, cosa que la converteix en una de les ciutats més visitades de Europa. Praga té una història d'onze segles fins avui, per tant, té molts monuments històrics....

Český Krumlov és una ciutat petita que té tretze mil tres habitants i és situada al sud-oest de la República Txeca, hi passa el riu Vltava i també té una àrea natural protegida, Blanský les.

Bruntál

2017-10-17

Bruntál és una ciutat situada a la regió Morávia-Silèsia, al districte de Bruntál i té sobre 17.000 habitants. El nom Bruntál prové de la paraula alemanya - Freudenthal, que significa 'una vall d'alegria'. La història de la ciutat es remunta al 1210 i per tant és una de les ciutats més antigues de la República Txeca. Durant molt...

Kutná Hora

2017-10-17

M'agradaria invitar-vos a una ciutat que vaig visitar personalment l'any passat. Em va encantar i espero tornar-hi un dia. Kutná Hora és una ciutat tranquil·la, plena de cafeteries i de la gent disposada a fer-vos veure la bellesa d'aquest lloc. Crec que us agradaria tant com a mi.

La selecció d'una ciutat txeca era per a mi bastant fàcil, perquè l'única ciutat de la República Txeca que conec realment molt bé és Brno, la meva ciutat natal i la segona ciutat més gran del nostre país.

Hi ha pocs turistes estrangers que han sentit mai parlar de Brno i encara menys n'hi ha d'aquells que han visitat aquesta ciutat alguna vegada. Tot i que queda al segon lloc després de Praga i els seus afores, la capital de la Moràvia del Sud mereix atenció i representa bona alternativa per a aquelles persones que volen conèixer una...

Vull escriure sobre la meva ciutat estimada, Brno. Hi he viscut tota la meva vida, cosa que significa 22 anys. Hi vaig néixer aquí. La població de Brno és d'aproximadament 400.000 habitants, però quan hi ha estudiants de les universitats locals, Brno pot tenir més de 600.000 habitants.

Litomyšl

2017-10-05

Litomyšl és una ciutat de regió de Pardubice, situada pràcticament a la frontera entre Txèquia (a la qual pertany realment) i Moràvia, que té uns 10 000 habitants vivint en uns 34 quilòmetres quadrats.

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!