Paisatges

Paisatges
 

En aquest article us voldria presentar una zona ben especial. Es tracta d'una zona fronterera situada a l'interior de la República Txeca, trobada i habitada originalment (a l'edat mitjana) per alemanys que hi vivien, treballaven, comerciaven, conreaven els camps, fundaven famílies i convivien en harmonia amb txecs durant segles. Com que hi...

Gairebé tot el que és al voltant de nostre és natura. Hem d'apreciar-la. Aquí, a la Repúblíca Txeca, la natura domina. Per tot arreu podeu visitar molts llocs macos i interessants. Tenim molts boscos, muntanyes, rius i dipòsits d'aigua. Gràcies a tot això podem dir que gaudim de riquesa natural, encara que per a alguns no significa tant com per...

Šumava

2017-10-29

És una serralada situada a Bohèmia i és la més gran de totes les serralades de l'Europa central. El cim més alt es diu Plechý, amb 1378 metres d'altitud. Šumava va ser declarada parc nacional l'any 1991, i consta de boscos, torbes, aiguamolls, llacs glacials i rius.

Orlické hory

2017-10-29

Hi ha molts llocs bonics a la República Txeca per fer senderisme i passar temps a l'aire lliure al camp. I les muntanyes Orlické en són un.

La República Txeca és una de les destinacions turístiques més boniques d'Europa, és un país fascinant sobretot per la seva diversitat. L'entorn natural ofereix molts rius, llacs i àrees boscoses. A més, per tot el país hi ha una àmplia oferta de grans caminades, la majoria d'aquestes rutes de senderisme es realitza als nombrosos parcs nacionals. El...

Podyjí

2017-10-17

Podyjí és una part del sud de Moràvia que va ser molt vigilada durant el règim comunista amb l´objectiu que la gent no pogués escapar-se cap a Àustria. Aproximadament 50 anys després,tornem a tenir-la disponible. Podyjí és des de 1991 un dels parcs nacionals de la República Txeca. Per això la natura hi és en estat pur.

El paisatge protegit de Jeseníky és una àrea protegida situada a la regió de Moràvia-Silèsia, concretament a la serralada de Hrubý Jeseník. Aquesta zona va ser declarada com una àrea protegida al 1969, la seva superfície és de 740 quilòmetres quadrats i per tant el paisatge protegit de Jeseníky és una de les àrees protegides més grans de la...

Són dues zones naturals veïnes que formen part de la reserva natural Maštale (la paraula maštale vol dir cavallerisses), que s'estira al llarg d'una àrea de poc més de 1 000 hectàrees i que es troba al voltant del riu Novohradka a la regió de Pardubice, a uns 20 quilòmetres de Litomyšl.

Fugir de la ciutat i passar el cap de setmana a la natura és molt proper als txecs i eslovacs. Un dels indrets més interessats i més pintorescos de la Moràvia del Sud és la zona de Pálava que es troba a la frontera entre la República Txeca i Àustria.

Moravský kras

2017-10-14

Voldria escriure aquest article sobre Moravský kras, en català es diu el carst de Moràvia o el relleu càrstic de Moràvia. S'ubica al nord de Brno (Líšeň, Maloměřice) i continua al nord de Moràvia fins a Sloup, que és una ciutat petita a prop de Blansko.

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!