Boubinský prales

2017-10-31

Belleses de la natura

Gairebé tot el que és al voltant de nostre és natura. Hem d'apreciar-la. Aquí, a la Repúblíca Txeca, la natura domina. Per tot arreu podeu visitar molts llocs macos i interessants. Tenim molts boscos, muntanyes, rius i dipòsits d'aigua. Gràcies a tot això podem dir que gaudim de riquesa natural, encara que per a alguns no significa tant com per a uns altres.

Boubinský prales
Boubinský prales

Amb aquest tema tinc connectat un lloc concret i, en txec, es diu Boubinský prales. La paraula prales, en català, algo com bosc o selva. La selva de Boubín és una reserva única al cor de la Selva de Bohèmia (en txec, Šumava), que es va establir per iniciativa de Josef John, un important forester del segle XIX. Aquí, la selva de Boubín, alguns arbres tenen més que 400 anys. És molt interessant que aquest bosc és més antic que la mateixa.

A mi m'agrada molt aquesta paraula selva. Per mi significa misteri, calma o foscor. És un lloc ple de vides diferents. A prop de la selva de Boubín hi ha la selva Milešičký que és una reserva natural. També a prop hi ha la muntanya de Jilmová.

En aquest bosc és molt important la flora. Hi ha molta varietat d'arbres, concretament, avets, faigs i olmes. El més important és un arbre anomenat Rei desl avets. Aquest arbre té 440 anys i és el més antic de la reserva. Natural. També, com en tots els boscos, hi ha les herbes. A vegades la gent passeja pel bosc i les recull. Hi ha remeires que treballen amb herbes i produeixen te d'herbes.

És clar que aquest lloc és un lloc turístic i és el bosc més visitat cada any. Llocs molt popular és el poble Zátoň, concretament, la torre de vigilància que es troba al cim de turó. També hi ha un ender de natura que té molts quilòmetres a on podeu passejar amb els nens i podeu veure la natura. També aquí podeu recollir bolets i fruites del bosc. Quan plou i després fa calor és el millor temps per recollir-los. Com que els boscos són tranquils i frescos, aquí, podeu descansar de la realitat, no heu de pensar sobre els problemes i podeu dedicar-vos només a gaudir d'aquest ambient.

Tothom hauria de tenir temps lliure i hauria de visitar aquests llocs. Tothom necessita escapar del present, dels problemes i de tot.

                                                                                                          Burianová Petra  

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!