Carpa amb amanida de patates
Hola!
El mes que ve serà
Nadal. A mi, em sembla que el temps passa molt ràpidament. Sé que
t'agraden els plats típics de la República Txeca. Doncs pots cuinar
un plat típic del meu país. Què et sembla?
INDGREDIENTS
Per a la carpa:
carpa
molla de pa
sal
una llimona
oli d'oliva
Per amanida de patates:
500 g de patates
la verdura - tenim dues opcions: jo, personalment, compro verdures fetes. Això significa que és cuita i preparada per a l'amanida. És millor perquè té un sabor especial i a mi m'agrada molt! L'altra és que pots comprar pastanaga, cogombre, ceba i all i ho has de cuinar tot. Com vulguis!
mostassa
oli d'oliva
vinagre
sal i pebre
Has de començar amb la carpa. Et recomano que la preparis el dia anterior. Després té un gust més bo! Quan tinguis rodanxes de la carpa, has de rentar-la, saltar-la i hi afegeixes una mica de llimona. Fes tot això d'ambdós costats! El dia següent comença amb les patates. Posa a bullir a l'olla amb aigua i després bull les patates 10 minuts, més o menys. Després deixa-les refredar i quan siguin refrigerades pela-les i talla-les a trossos petits. Quan ho tinguis afegeix la verdura, mostassa, una mica oli d'oliva i, també vinagre, sal i pebre. Finalment barreja-ho tot. Has de tastar-la i afegir-hi el a tu t'agradi més, per exemple una mica de pebre. Quan tinguis l'amanida preparada, deixa-la refredar a la nevera. Continua amb la carpa. Escalfa l'oli a la paella, després afegeix-hi la carpa i fregeix-la. No sé quants minuts és difícil de dir. Això ho has de tastar tu mateix. Al final al plat hi poses una mica d'amanida de patates i una peça de carpa i ja està!
Per què menjar el mateix cada any?! Prova-ho! Quan ens veurem em diràs si et va agradar!
Un petó,
Petra