Formatge fregit

2017-11-22

Hola a tothom!

Us vull escriure una recepta d'un plat molt típic de la República Txeca (i també d'Eslovàquia), que és el formatge fregit (en txec smažený sýr). Aquest plat és força popular en uns restaurants txecs, perquè és un menjar fàcil i ràpid de preparar, és barat i podem omplir-nos molt. 

És veritat que no és un menjar gaire sa, però de vegades hem de recompensar-nos. Es tracta d'un plat principal o pot ser un berenar gran per emportar-se, per exemple quan el formatge és només en panet tallat per la meitat (en txec bulka). Ara us explico com es prepara.

INGREDIENTS

1 tall gruixut de formatge (edam, emmental, camembert o formatge blau)

1 ou

30 g de farina

100 g de farina de galeta

2 o 3 cullerades soperes d'oli de colza

2 patates grans

un pessic de sal

salsa tàrtara

Per fer el formatge fregit, heu de fer-lo a la romana, que significa cobrir un tall de formatge (que pot ser edam, emmental, camembert que és a la República Txeca hermelín o formatge blau que és a la República Txeca niva) amb farina, després amb ou batut i després amb farina de galeta. Podeu repetir això per fer una capa més gruixuda.

Seguidament fregiu-lo en una paella amb oli de colza, perquè no es crema tant com l'oli de gira-sol. També podeu fregir-lo en una fregidora. Fregiu-lo al voltant de 3 minuts de cada costat fins que estigui daurat.

Aquest formatge fregit el podeu servir amb patates fregides, amb patates bullides o bé amb patates americanes. Per fer les patates fregides, que són més populars, heu de tallar les patates en rodanxes o en bastonets i després fregir-les en oli. Afegiu-hi un pessic de sal.

Serviu-ho amb salsa tàrtara i hi podeu afegir alguna verdura com tomàquet, enciam o col.

Espero que us agradi.

Fins a la propera,

Linda

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!