Karlovy Vary

2017-10-17

Benvinguts a la ciutat balneari!

Aquesta ciutat és la ciutat balneari més visitada a la República Txeca i es diu Karlovy Vary. Karlovy Vary és a la regió occidental a la confluència dels rius: Ohře i Teplá. És famosa historicament per les seves fonts termals. La història diu que aquesta ciutat la va construir un rei després d'haver descobert les fonts termals. Després de Praga és la segona ciutat amb més proporció d'estrangers respecte a la seva població. També és molt coneguda pel Festival Internacional de Cinema i per un licor molt popular, la Karlovarská Becherovka.
Què significa el nom de la ciutat? Karlovy és el nom de Carles i Vary és una paraula àntica per a "banys termals".

Vřídlo
Vřídlo

En aquesta ciutat la gent és molt agradable i amable. Ningú no té problemes per ajudar-te. També hi ha molts turistes de tot el món, per tant pots pracitar en la llengües estrangeres.

Quan ets a Karlovy Vary has de visitar alguns dels llocs més interessants. El primer lloc és, en txec, Tržní i Mlýnská kolonáda. És d´estil suís i abans hi havia le balneari més àntic de Karlovy Vary. El segon lloc molt interessant en aquesta ciutat és Vřídlo. Vřídlo és la font d'aigües i la gent això utilitza per al tractaments i també per produir la sal. El que és molt curiós que aquesta font té 12 metres d'alçada. L'últim lloc molt important és el teatre de Vítězslav Nezval perquè, aquí se celebra, cada any el Festival Internacional de Cinema. Aquest festival és molt popular pels actors del tot món què cada any venen aquí i el celebren. I l'últim lloc què és molt maco a Karlovy Vary és l'església de Sant Pere i de Sant Pau. Aquesta església té cinc cúpules d'or i és molt popular. 

                                                                                                         Petra Burianová 

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!