La ciutat de Brno

2017-10-13

La selecció d'una ciutat txeca era per a mi bastant fàcil, perquè l'única ciutat de la República Txeca que conec realment molt bé és Brno, la meva ciutat natal i la segona ciutat més gran del nostre país.

M'agradaria focalitzar-me principalment en el centre de la ciutat, atès que        el centre és la zona més coneguda. Primer de tot, cal esmentar els llocs més visitats de Brno: un d'aquests llocs és Špilberk, l'antic castell del segle XIII situat en al cim del turó. Entre d'altres monuments emblemàtics trobem          la catedral de Sant Pere i Sant Pau, també anomenada Petrov. Aquesta catedral està situada prop d'un altre lloc interessant, Zelný trh, en català podem dir el Mercat de la col, ja que històricament s'hi venien les hortalisses i fruites. Per al visitant també pot ser atractiu Hlavní nádraží (l'Estació central) o Moravské náměstí (la plaça de Moràvia). En qualsevol cas, no es pot oblidar  el cor de la ciutat, náměstí Svobody (plaça de la Lllibertat): aquí parlem de     la plaça principal de Brno, on podem trobar molts esdeveniments durant totes les estacions de l'any. El mercat que més m'agrada és el de Nadal, que per a mi té un ambient màgic: es canten nadales, al mig de la plaça hi ha un gran arbre i a tot arreu s'encenen les llums.

La ciutat de Brno és també un lloc ple de cultura, art i educació. Tenim aquí per exemple el teatre Reduta que és el teatre més antic d'Europa Central. D'altra banda, si un prefereix veure un ballet o òpera,  pot visitar el teatre Janáček; el drama el trobarem al teatre Mahen. Avui en dia Brno sempre està ple de moltes activitats culturals, concerts, actuacions o festivals, inclosos      els esdeveniments i activitats esportives populars. Actualment, em sembla que l'oferta augmenta cada any més i més. Com ja he esmentat anteriorment, Brno és, sense dubtes, una ciutat universitària, això es demostra per exemple pel fet que tenim aquí almenys sis universitats. Cada any hi arriben estudiants procedents no tan sols de les Repúbliques Txeca i Eslovaca, sinó també de tots els racons del món. En aquest sentit ajuda molt un programa especial d'Erasmus que promou l'intercanvi d'estudiants entre universitats europees.

En la meva opinió l'ambient de Brno canvia cada any més i més, és a dir que anteriorment no hi havia tantes activitats culturals com les que tenim avui, ara l'oferta és molt àmplia. També la ciutat és plena d'estudiants estrangers, per tant, a poc a poc es converteix en un lloc internacional. Encara que fins ara a alguns ciutadans els costa comunicar-se en idioma estranger, diria que            la situació millora lentament. A més es diu que Brno és una ciutat oberta en  el sentit de la filosofia de la vida, amb això vull dir que accepta les coses noves i estranyes sense cap problemas.

Tereza

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!