La presa de Brno

2017-10-19

La República Txeca és una de les destinacions turístiques més boniques d'Europa, és un país fascinant sobretot per la seva diversitat. L'entorn natural ofereix molts rius, llacs i àrees boscoses. A més, per tot el país hi ha una àmplia oferta de grans caminades, la majoria d'aquestes rutes de senderisme es realitza als nombrosos parcs nacionals. El visitant també pot descobrir la bellesa de muntanyes que recorren tota la república, així com pot gaudir de zones perfectes per esquiar. Podem dir que l'entorn natural està molt ben conservat, això també gràcies a una gran quantitat de reserves naturals.

Per a descriure i comentar he escollit la presa de Brno, la: Brněnská přehrada com diem en txec. Construïda al riu Svratka, abans solia servir el subministrament d'aigua per a la ciutat, però també servia de recurs de l'energia elèctrica. La presa és un dels llocs més populars de Brno, és la zona de recreació tant per als habitants com per als turistes. Durant tot l'any es pot admirar la bellesa de la natura, sobretot dels boscos extensos que envolten les ribes de la presa. Com ja s'ha esmentat abans, és una zona de recreativa, és a dir que és un lloc atractiu per al turisme, cicloturisme i també per descomptat per als amants dels esports aquàtics. Serveix per practicar el piragüisme, esquí aquàtic i esports de vela, també és possible banyar-s'hi sense risc per a la salut. A més la presa es troba a prop del castell Veveří, un destí de nombrosos visitants situat a uns pocs quilòmetres caminant per la vora. Un dels esdeveniments més populars que s'hi celebren cada any és Ignis Brunensis, un concurs internacional de focs artificials.

Pel que fa a les cases rurals a Txèquia, aquí es pot parlar d'un gran fenomen, gairebé cada família txeca és el propietari d'una casa rural. És un lloc preferit on la majoria dels txecs passen caps de setmana, festius o simplement els temps de descans. Les cases rurals es troben principalment en uns pobles petits envoltats de naturalesa, així doncs les famílies i especialment els nens poden passar molt de temps a l'aire lliure al jardí.

Tereza


Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!