Mladá fronta DNES

2018-01-07

Mladá fronta DNES (MF DNES) és un diari de caire generalista txec molt important i un dels diaris txecs més venuts, que es va fundar el dia 1 de setembre de 1990. Aquest diari té també una versió electrònica en aquest enllaç: https://www.idnes.cz/

Anteriorment hi havia Mladá fronta, que era una autoritat del Comitè Central de Joventut Socialista de Txecoslovàquia (en txec Ústřední výbor Socialistického svazu mládeže) abans de la Revolució de Vellut el 1989. Ara és un diari que pertany a l'empresa propietària anomenada MAFRA, a. s. i el redactor en cap d'aquest diari és Jaroslav Plesl des de l'estiu del 2014, quan va substituir Sabina Slonková en aquesta funció.

Aquest diari és privat, perquè l'empresa Agrofert el va comprar el juny de 2013. Un polític, i ara també el primer ministre de la República Txeca, Andrej Babiš té aquesta empresa en propietat.

El seu de MF DNES és a la ciutat capital de la República Txeca, Praga, més exactament a Praga 5. Cada edició conté un annex regional. Des de l'any 2014 cada dia hi ha també una revista al diari, per exemple, dilluns ONA DNES per a les dones, dimarts Auto DNES sobre els cotxes o dijous DNES+TV amb la programació de la televisió. El diari s'emet diàriament excepte el diumenge, costa aproximadament 18 corones txeques i cada dia en surten aproximadament 250 000 exemplars.

Mladá fronta DNES és popular a través de totes les generacions i de tots els nivells d'educació. Tot i que la gent jove no llegeix diaris tant com abans, ara hi ha una oportunitat de llegir en línia que és molt usat i també podem rebre els diaris al nostre telèfon (a través de les subscripcions en línia que també ofereix MF DNES).

Linda Havránková

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!