Orlické hory

2017-10-29

Hi ha molts llocs bonics a la República Txeca per fer senderisme i passar temps a l'aire lliure al camp. I les muntanyes Orlické en són un.

Les muntanyes Orlické són una serralada i un complex geomorfològic al nord-est de Bohèmia, a la frontera amb Polònia. El pic més alt es diu Velká Deštná, amb 1115 m sobre el nivell del mar. El nom de la serralada es deriva del riu Orlice, que flueix a través de la frontera txecopolonesa.

Quan era petita, sovint hi anàvem amb els meus pares. I després, a l'escola primària, també hi anàvem a fer "l'escola a la natura" durant una setmana cada any. En tinc molt bons records.

Les muntanyes Orlicke són molt boniques, és una regió d'arquitectura popular hi ha monuments històrics, però també és un lloc ideal per a relaxar-se. No només hi ha complexos de muntanya coneguts com Deštné o Říčky, sinó que també hi ha bastions militars. Ho recordo des de la meva infantesa. Al llarg de les muntanyes, s'estén un cinturó de fortificacions construït abans de la Segona Guerra Mundial per defensar Txecoslovàquia contra l'esperat atac d'Alemanya.

A banda de visitar l'arquitectura, podeu fer senderisme, fer ciclisme o esquiar. A les muntanyes Orlické hi ha les estacions d'esquí de Deštná, Říčky, Olešnice, Sedloňov, Čenkovice i altres, a més del popular xalet turístic "Masarykovo na Šerlichu". La ruta turística vermella marcada pel camí Jiráskova porta al llarg de la cresta.

Per allotjar-vos, existeixen moltes cases rurals, però ara no són gaire populars. Avui a tot arreu hi ha hotels petits i grans.

Us recomano visitar aquesta part de la República Txeca si podeu, aquest lloc és molt interessant i relaxant.

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!