Ovocné knedlíky: bunyols de mató amb albercocs

2017-11-22

Hola a tothom!

Potser sabeu que la cuina txeca és bastant diferent de la catalana. Tot i que també es menja molta carn (sobretot de porc i de pollastre), us voldria presentar una recepta totalment diferent. Sabeu que a la República Txeca de vegades mengem dolços com a plat principal? Si esteu interessats en aquest misteri de la cuina txeca, continueu llegint.

Els knedlíky son una mena de bunyols que es poden fer de diferents maneres, però les bàsiques són dues: o de puré de patates, o de mató (en realitat es tracta de l'anomenat tvaroh que s'hi assembla molt) barrejat amb farina. És un plat bastant típic que se sol menjar normalment com a plat principal per a dinar o, de vegades, també per a esmorzar. Us presentaré la recepta dels knedlíky amb albercocs, però es pot usar qualsevol fruita que us agradi. I ara ja passem a la recepta, que no és gaire complicada. Som-hi!

INGREDIENTS

Per a 4 racions necessitem:

250 g de tvaroh que és una mena de formatge fresc, semblant al mató català

200 - 250 g de farina

albercocs (la quantitat pot ser variable i depèn de la mida dels bunyols)

1 ou

sal

mantega

pa ratllat

sucre

opcional: canyella, nous trencades

Pel que fa als estris, no en necessitarem gaire. Només una cassola on bullirem knedlíky, un recipient on els posarem una vegada fets, una paella per fregir el pa ratllat amb sucre i una cassola petita per untar la mantega que ens servirà d'una mena de salsa.

ELABORACIÓ

Primer omplim la cassola més gran amb aigua i la fem bullir. Mentrestant, preparem la massa per als knedlíky. En un recipient posem el mató, l'ou, una mica de sal i comencem a pastar-ho tot. A poc a poc hi afegim la farina fins que obtinguem una massa compacta. Ara prenem trossos petits de la massa dintre dels quals posem un petit tros d'albercoc i el giravoltem amb la massa. Una vegada preparats els bunyols, els posem en aigua i els deixem bullir uns quants minuts fins que apareguin a la superfície de l'aigua (indica que ja estan fets).

Untem la mantega i en una paella fregim amb cautela el pa ratllat amb sucre, canyella i nous. Cal anar amb compte perquè es pot fregir molt ràpidament. Després ho afegim tot als knedlíky, ho removem i al final hi vessem la mantega untada. Bon profit!

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode Cookies
Fes la teva web gratuïtament! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Som-hi!