Paisatge protegit de Jeseníky

2017-10-17

El paisatge protegit de Jeseníky és una àrea protegida situada a la regió de Moràvia-Silèsia, concretament a la serralada de Hrubý Jeseník. Aquesta zona va ser declarada com una àrea protegida al 1969, la seva superfície és de 740 quilòmetres quadrats i per tant el paisatge protegit de Jeseníky és una de les àrees protegides més grans de la República Txeca.

Praděd
Praděd
mapa de la localització del paisatge protegit de Jeseníky
mapa de la localització del paisatge protegit de Jeseníky

 A part de la necessitat de protegir el patrimoni cultural, al paisatge protegit de Jeseníky podem trobar molts llocs, plantes, animals o monuments que s'han de protegir, ja que sovint són força únics. Per exemple, el paisatge protegit de Jeseníky té més boscos que els altres paisatges protegits a la República Txeca: prop del 80% de la superfície és formada per boscos. 

mapa del paisatge protegit de Jeseníky
mapa del paisatge protegit de Jeseníky

També hi trobem alguns pobles o ciutats balneari, per exemple - Jeseník, Karlova Studánka o Velké Losiny que és un ciutat força popular a causa dels processos de bruixeria. Pel que fa a la fauna i la flora hi trobem moltes animals, plantes i arbres diversos. La flora de Jeseníky té sobre 1200 espècies de plantes i arbres i també hi ha torberes importants com Rejvíz o Vidnavské mokřiny. La serralada de Jeseníky és la llar de molts animals, per exemple pels cérvols, els teixons, els ossos, les cigonyes, els llops i altres. 

Karlova Studánka
Karlova Studánka

Un altre lloc interessant del paisatge protegit de Jeseníky és Praděd. Praděd és el pic més alt de Jeseníky i a l'hivern s'hi pot esquiar - això és un dels motius - pels quals Praděd és un lloc turístic.

Pel que fa a l'allotjament, en aquesta destinació hi podem trobar molts hotels, pensions o cases rurals, perquè el paisatge protegit de Jeseníky o bé Jeseníky en general és una àrea força turística i als pobles dels voltants hi ha moltes cases rurals o altres tipus d'allotjament. Una d'aquestes cases rurals és, per exemple, casa rural d'Eduar que és situada al ciutat Bělá pod Pradědem, al mig del paisatge protegit de Jeseníky. Penso que les cases rurals són bastant populars al meu país i sovint serveixen per als turistes a la primavera i l'estiu o bé per als esquiadors a l'hivern. 

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!