Pálava: el millor senderisme de la Moràvia del Sud

2017-10-16

Fugir de la ciutat i passar el cap de setmana a la natura és molt proper als txecs i eslovacs. Un dels indrets més interessats i més pintorescos de la Moràvia del Sud és la zona de Pálava que es troba a la frontera entre la República Txeca i Àustria.

Com que Moràvia en general és la zona molt plana, els tres cims de Pálava són ben visibles a gran distància, encara que nos són gaire alts. Tot i així, ofereixen unes vistes meravelloses sobre els petits pobles, llacs i boscos que hi ha al seu voltant.

Les activitats més típiques que es solen fer aquí és són senderisme i el ciclisme. Cada cap de setmana hi ve moltíssima gent, entre txecs, eslovacs i també austríacs, que vol aprofitar l'estància a l'aire lliure. Tant si hi aneu a peu com amb bicicleta, podeu triar entre diverses rutes de longitud variada. Normalment, les rutes turístiques comencen al poble Dolní Věstonice on es va trobar la famosa Venus de Moràvia i continuen travessant la muntanya en diverses direccions.

Autor Hotovsson, Wikimedia Commons
Autor Hotovsson, Wikimedia Commons

El que més val la pena visitar a Pálava són les ruïnes dels antics castells com per exemple Děvičky, des d'on s'obren les millors vistes sobre el pantà Nové Mlýny, o Sirotčí hrádek que es troba cap a l'altra banda de la muntanya. Algunes rutes van pel poble Klentnice que ofereix una possibilitat perfecte de descans al famós cafè Fara.

Pálava en si és un lloc bastant turístic i els caps de setmana sol ser plena de turistes, però val la pena visitar-la almenys per un dia. Als pobles del voltant, com Mikulov o Klentnice, segur que hi haurà possibilitats de llogar una casa rural (a la República Txeca també hi ha una mena de fenomen de cases rurals i es poden llogar, tot i que normalment cada família té la seva propera cabanya o un petit xalet on sol passar els caps de setmana o una quinzena durant l'estiu) per poder passar-hi més temps i gaudir de tot el que Pálava ofereix. Hi ha moltes possibilitats de fer senderisme, rutes per als ciclistes i també oportunitats per fer escalada, ja que en algunes zones hi ha unes parets esplèndides per a aquesta activitat. A Nové Mlýny, a més, es poden fer esports aquàtics com pàdel o vela. O, si un vol, pot fer una ruta vinícola. Els vins de Pálava es situen entre els millors de la República Txeca.

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!