Podyjí

2017-10-17

Podyjí és una part del sud de Moràvia que va ser molt vigilada durant el règim comunista amb l´objectiu que la gent no pogués escapar-se cap a Àustria. Aproximadament 50 anys després,tornem a tenir-la disponible. Podyjí és des de 1991 un dels parcs nacionals de la República Txeca. Per això la natura hi és en estat pur.

Si us ve de gust conèixer el nostre país des d´un punt de vista rural, passar uns dies a Podyjí per admirar la bellesa de la natura és, sense dubtes una bona opció.

Aquest parc és situat a prop de Znojmo, el riu principal que hi passa és Dyje, que ha fet meandres a la vall. Hi ha moltes caminades tant per anar amb bicicletes com per anar a peu. Els senyals turístics us porten através dels boscs de bruguerars fins als miradors amb una vista meravellosa. Cal dir que és una zona popular per les vinyes amb parades per degustar diversos vins no només d´aquesta part.

Pel que fa a l´allotjament hi ha moltes pensions i cases rurals. No hi ha cap dificultat per trobar-ne. Habitualment allotjar-se una casa rural és més barat.


Marie Prikrylova

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!