Šumava

2017-10-29

És una serralada situada a Bohèmia i és la més gran de totes les serralades de l'Europa central. El cim més alt es diu Plechý, amb 1378 metres d'altitud. Šumava va ser declarada parc nacional l'any 1991, i consta de boscos, torbes, aiguamolls, llacs glacials i rius.

Šumava és un lloc molt turístic on la gent pot fer excursionisme o ciclisme, a l'hivern pot fer esqui de fons i també hi ha rutes per les persones que van amb cadira de rodes o per a les famílies que porten els nens en cotxet. Hi ha moltes rutes turístiques, per exemple rutes instructives on la gent pot aprendre informacions noves sobre la naturalesa, la fauna, la flora o sobre la historia d'una part concreta de Šumava. També hi ha rutes experimentals, exposicions exteriors de la geologia o una àrea on la gent aprèn amb la historia dels habitants de Šumava i també hi ha els jocs per els grups.

Crec que el fenomen de les cases rurals a la República Txeca no és gaire popular. Per exemple a Šumava hi ha els hostals o pensions que són molt macos i no gaire cars. També hi ha llocs on és possible dormir amb tenda, però nomes per una nit. És possible llogar una casa rural, però no és barat.

El mapa on podem trobar Šumava
El mapa on podem trobar Šumava
Les torbes i els aiguamolls
Les torbes i els aiguamolls
Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!