Svíčková na smetaně

2017-11-28

Hola, lector del web!

Com va tot a Catalunya? Espero que hagis tornat bé a casa. T'escric aquestes línies perquè m'has preguntat per una recepta txeca. Doncs et vull presentar un dels plats més típics de la nostra cuina, la svíčková na smetaně, que també es considera un menjar nacional txec. Encara que la seva elaboració és bastant llarga i costosa, cap visitant de la República Txeca no pot deixar passar l'oportunitat de degustar aquest filet de vedella amb salsa típica. Bàsicament, el plat sempre porta la salsa, carn i knedlíky. A més i més, és possible triar qualsevol tipus de knedlíiky que t'agradi: karlovarský o houskový.

Doncs bé, aquí et deixo la recepta perquè la facis tu mateix.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

800 grams de carn de cuixa de vedella

100 grams de cansalada

1/2 arrel d'api

2 pastanagues

2 arrels de julivert

2 cebes

4 cullerades soperes d'oli

1 cullerada sopera de sucre

1 cullerada sopera de mostassa

1 llimona

2 fulles de llorer

6 baies de ginebre

1 glaçó de brou

1/2 culleradeta de pebre vermell

200 ml de crema

80 grams de nabius

Per a les mandonguilles de pa - knedlíky

6 panets durs

250 ml de llet

2 ous

250 grams de farina

50 grams de mantega

1 culleradeta de sal

Estris que necessites

Un bol gran

Un ganivet que talli bé

Una cullera (de sopa)

Una culleradeta (de cafè)

Una olla gran

Una batedora

Primer de tot, has de pelar i trossejar les pastanagues, les arrels de julivert, el mig d'arrel d'api i també les cebes. Després embolica la carn amb cansalada, sofregeix la ceba i afegeix la verdura. A continuació has de posar oli en una paella i daurar la carn per tots els costats. Tot seguit, col·loca els ingredients junts en una olla gran, així mateix afegeix aigua i les espècies. Cou-ho tot durant almenys dues hores fins que la carn estigui ben tendra. Després has de retirar tots els ingredients de l'olla.

Pel que fa a la salsa has d'ajuntar crema i triturar-la amb la batedora. En darrer lloc, serveix el plat amb nabius.

Finalment, per a les mandonguilles de pa - knedlíky, has de tallar en trossos tres panets i regar-les amb mantega fosa. Seguidament s'afegeix la llet, ous batuts i tot es barreja bé. A continuació has d'agregar el julivert fresc picat, formar la massa en boles i submergir-les durant 10 minuts en aigua bullint. Al final escorre-ho tot i talla les boles en llesques.

És un plat molt gustós, no et sembla? En qualsevols cas, espero que t'agradi! I si vols, un dia la recepta la farem tots junts, d'acord?

Petons,

Tereza


Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode Cookies
Fes la teva web gratuïtament! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Som-hi!