Zelňačka - la sopa de col
Hola, Montserrat!
Com et vaig prometre, t'envio la recepta de la sopa de col, a Txèquia coneguda com a zlňačka. Aquesta recepta és una recepta tradicional de la meva àvia.
És bastant fàcil, però deliciosa!
INGREDIENTS (per les quatre persones)
Per comprar a la verduleria:
1 col
1 ceba
patates (m'agrada que hi hagi moltes patates en aquesta sopa, però és individual, jo hi poso 3 patates )
Per comprar a la carnisseria:
embotit, per exemple botifarra
Altres ingredients:
sal, pebre, fulla de llorer, comíi, nata i oli
Estris que necessites:
una paella, dues olles, un tallador, un pelador, un cullerot, un ganivet
RECEPTA
Primer has de pelar i tallar les patates i posar-les a la primera olla per coure-les. En la segona olla cou la col amb una mica d'aigua i afegeix-hi les espècies. Si cous les patates i el col juntes, pot ser que les patates quedin dures.
Mentre les patates i la col s'estan cuinant, pots pelar i tallar la ceba i començar a fregir-la a la paella. Quan ja està fregida i té un color daurat, pots afegir l'embotit a daus i fregir-lo durant uns deu minuts.
Quan les patates ja estan tendres, has d'afegir l'embotit i les patates a l'olla de la col i deixar-ho coure cinc o deu minuts. Quan tot bull, pots posar la nata a la sopa i, si cal, posa-hi una mica de sal i deixa-ho coure uns altres deu minuts.
Com hea dit, aquesta sopa és molt fàcil, però si tens cap dubte, escriu-me i jo t'ajudo!
Adéu,
Alexandra