Zelňačka - la sopa de col

2017-11-23

Hola, Montserrat!

Com et vaig prometre, t'envio la recepta de la sopa de col, a Txèquia coneguda com a zlňačka. Aquesta recepta és una recepta tradicional de la meva àvia.

És bastant fàcil, però deliciosa!

INGREDIENTS (per les quatre persones)

Per comprar a la verduleria:

1 col

1 ceba

patates (m'agrada que hi hagi moltes patates en aquesta sopa, però és individual, jo hi poso 3 patates )

Per comprar a la carnisseria:

embotit, per exemple botifarra

Altres ingredients:

sal, pebre, fulla de llorer, comíi, nata i oli

Estris que necessites:

una paella, dues olles, un tallador, un pelador, un cullerot, un ganivet

autor: Eliza, toprecepty.cz
autor: Eliza, toprecepty.cz

RECEPTA

Primer has de pelar i tallar les patates i posar-les a la primera olla per coure-les. En la segona olla cou la col amb una mica d'aigua i afegeix-hi les espècies. Si cous les patates i el col juntes, pot ser que les patates quedin dures.

Mentre les patates i la col s'estan cuinant, pots pelar i tallar la ceba i començar a fregir-la a la paella. Quan ja està fregida i té un color daurat, pots afegir l'embotit a daus i fregir-lo durant uns deu minuts.

Quan les patates ja estan tendres, has d'afegir l'embotit i les patates a l'olla de la col i deixar-ho coure cinc o deu minuts. Quan tot bull, pots posar la nata a la sopa i, si cal, posa-hi una mica de sal i deixa-ho coure uns altres deu minuts.

Com hea dit, aquesta sopa és molt fàcil, però si tens cap dubte, escriu-me i jo t'ajudo!

Adéu,

Alexandra

Secció de català del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk
Optimitzat per Webnode Cookies
Fes la teva web gratuïtament! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Som-hi!